Επιστροφή σε Ανακαινίζοντας

Σχεδιάζοντας σωστά απ’ την αρχή

Η πετυχημένη ανακαίνιση θα ξεκινήσει από τον καλό σχεδιασμό.

Τα πρώτα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν είναι:

α. πόσα χρήματα μπορώ να διαθέσω για ανακαίνιση του σπιτιού μου,

β. πόσο χρόνο μπορώ (αν χρειαστεί) να μείνω κάπου αλλού,

γ. ποιές είναι οι πραγματικές ανάγκες του σπιτιού μου για ανανέωση (πέρα από τις αισθητικές).

Εφόσον έχουν καθοριστεί τα παραπάνω, θα χρειαστεί να απαντηθούν πολλές άλλες ερωτήσεις όπως:

Θα χρειαστώ άδεια για τις εργασίες αυτές?

Θα χρειαστώ κάτι σχετικά με το ΙΚΑ και τι ακριβώς?

Η διαφορά είναι ότι τις πρώτες θα πρέπει να τις απαντήσετε μόνος σας ενώ για όλες τις επόμενες θα βρείτε βοήθεια από το τεχνικό γραφείο που θα επιλέξετε να σας δώσει προσφορά ή και να αναλάβει τελικά την ανακαίνισή σας.

Ένα καλό τεχνικό γραφείο θα σας βοηθήσει με τα σχέδιά σας, δίνοντας χρήσιμες και πρακτικές ιδέες, θα αναλάβει να διεκπεραιώσει σημαντικό κομμάτι της γραφειοκρατίας και το σημαντικότερο απ’ όλα: θα αναλάβει τη διαχείριση του όλου έργου αποτελεσματικά και οικονομικά.

1 σχόλιο

 1. Γεια σας,

  έχω μια πέτρινη κατοικία πολύ παλιά και λίγων τετραγωνικών ~ 30τ.μ., με ένα υπόγειο ακριβώς από κάτω ~20τ.μ., την οποία σκεφτόμαστε σιγά σιγά να ανακαινίσουμε… χρειάζεται εκ βάθρων ανακαίνιση, δηλαδή να φύγει το ξύλινο πάτωμα του ισογείου, το υπόγειο που αυτή τη στιγμή είναι με χώμα στο πάτωμα και οι τοίχοι από πέτρα και βράχο σε ένα σημείο στο βάθος, να φτιαχτεί από την αρχή, και το πάτωμά του και οι τοίχοι του για να γίνει ένα κανονικό δωμάτιο, να μπει καινούριο πάτωμα ισογείου (τώρα έχει ξύλινο πάτωμα), το οποίο δεν ξέρω από τι να είναι…να βάλουμε πάλι ένα ξύλινο, θα είναι πιο οικονομικό ή συμφέρει κάτι άλλο??? πλάκα για να μπεί πλακάκι???, να φτιαχτεί η στέγη, να μπουν υδραυλικές και ηλεκτρολογικές παροχές διότι δεν έχει….να γίνει ένας βόθρος στον κήπο….κατά τα άλλα δεν θέλω να αλλάξω ούτε τα τεραγωνικά του ούτε την εξωτερική όψη…..επειδή είδα ότι έχετε ενα πολύ υποβοηθητικό site, θα ήθελα τη βοήθειά σας για τη σειρά με την οποία πρέπει να γίνουν οι εργασίες, και τι υλικά να ψάξω και να χρησιμοποιήσω…κυρίως ως προς το υπόγειο και το πάτωμα του ισογείου…..
  θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας….
  ευχαριστώ εκ των προτέρων….

  Απ: Η σειρά των εργασιών και στις ανακαινίσεις ακολουθεί γενικά την ίδια διαδρομή που ακολουθεί και στην κατασκευή εξ’αρχής. Υπάρχει μόνο μία διαφορά: των εργασιών προηγούνται οι αποκαθηλώσεις. Αυτές ακολουθούν γενικά την αντίθετη σειρά.
  Φυσικά, κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται διαφορετικά.
  Παρόλο που η κατοικία που μας περιγράφετε δεν είναι μεγάλη σε διαστάσεις, καταλαβαίνουμε ότι έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες. Γι’αυτό θα πρέπει να την δεί μηχανικός. Προτείνουμε λοιπόν να απευθυνθείτε σε κάποιο τεχνικό γραφείο. Είναι πολύ σημαντικό καθώς η αποκαθήλωση (αν τελικά χρειαστεί και δεν υπάρξει κάποια λύση ενίσχυσης) του υφιστάμενου δαπέδου ισογείου είναι (όπως καταλαβαίνουμε) αρκετά λεπτό εγχείρημα που έχει να κάνει κατ’εξοχήν και με θέματα ασφαλείας.
  Πριν φτάσουμε να συζητάμε για το ποιές επιλογές θα είναι πιο οικονομικές, θα πρέπει να αποφασιστεί το ποιές επιλογές είναι εφικτές.
  Σε κάθε περίπτωση, μη έχοντας δει την κατασκευή δεν θα μπορούσαμε να πούμε και πολύ περισσότερα.

Leave a Reply

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.