Επιστροφή σε Ας Πρασινίσουμε …

Πράσινη Σκεπή ή Δώμα

Πράσινη σκεπή ή ταράτσα?

Αφού το σκεφτείτε και το υπολογίσετε καλά, κάντε το σημαντικό αυτό βήμα:

Μην κάνετε μία απλή ταράτσα. Θα στοιχίσει κάτι παραπάνω αλλά μακροπρόθεσμα θα βγούμε όλοι κερδισμένοι. Κάντε μία πράσινη σκεπή (ή πράσινη ταράτσα, αν προτιμάτε).

Μία πράσινη ταράτσα μπορεί να είναι κατάλληλη και για υπάρχουσες κατασκευές.

Μονώστε καλά την τελευταία πλάκα από μπετόν. Ρωτήστε κάποιους ειδικούς  (πρόκειται για πολύ απαιτητική μόνωση) και ακολούθως στρώστε λίγο χώμα (κηπευτικό κατά προτίμηση).

Θα χρειαστείτε πιθανώς 20εκ. χώματος ή κάτι τέτοιο. Η πλάκα πρέπει να έχει την κατάλληλη υποδομή για αποστράγγιση των νερών που θα ποτίζουν το χώμα. Δεν θα πρέπει να λιμνάζει.

Τέλος, τα φυτά που θα επιλέξετε για να καλύψετε την επιφάνεια αυτή του χώματος δεν θα πρέπει να είναι οποιαδήποτε. Θα πρέπει να είναι επιλεγμένα με βάση κάποια κριτήρια. Λ.χ. να μην χρειάζονται πολύ νερό για να διατηρηθούν πράσινα. Εναλλακτικά θα μπορούσαν να είναι κατάλληλα για λαχανόκηπο. Έτσι θα έχετε τη δική σας παραγωγή.

Ένας σημαντικός παράγοντας που δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί είναι το βάρος του χώματος που θα καλύψει τη σκεπή σας. Δεν είναι αμελητέο. Το χώμα, όταν είναι μουσκεμένο, μπορεί να ζυγίζει και πολύ περισσότερο από 2 τόνους ανά κυβικό μέτρο. Επομένως συμβουλευτείτε το μηχανικό σας γιαυτό. Βεβαιωθείτε ότι η κατασκευή σας το αντέχει.

Leave a Reply

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.