Επιστροφή σε Ας Πρασινίσουμε …

Φωτοβολταϊκά

Βάλτε τη σκεπή σας έτσι που να μπορεί να δεχτεί φωτοβολταϊκά.

Η διαθέσιμη τεχνολογία, επιτρέπει στα φωτοβολταϊκά πάνελς να είναι αποδοτικά, μόνο όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα πάνω τους. Φυσικά, αυτό μπορεί κάποια στιγμή ν’ αλλάξει. Αν είναι τόσο κρίσιμο για τον σχεδιασμό σας να κοιτάει η σκεπή σας ανάποδα απ’ ότι θα βόλευε για την τοποθέτηση φ/β, μην εγκαταλείψετε τα σχέδιά σας να χτίσετε εξ’ αιτίας αυτού.

Αν -ωστόσο- δεν σας πειράζει ή (ακόμα καλύτερα) σας βολεύει και για άλλους λόγους, σχεδιάστε το σπίτι σας έτσι που η σκεπή του να κοιτάει προς το νότο (δηλ. με κλίση προς το νότο).

Σ’ αυτή την περίπτωση, αν η τεχνολογία αργήσει ν’ αλλάξει, θα μπορείτε, τοποθετώντας φωτοβολταϊκά,

να παίρνετε ένα σημαντικό κομμάτι της ενέργειας που χρειάζεστε από τον ήλιο. Δωρεάν! Χωρίς να ρυπαίνετε  καθόλου το περιβάλλον! Θα μπορείτε ακόμα και να πουλάτε το “πράσινο” ρεύμα που σας περισσεύει, στη ΔΕΗ. (Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία) μπορείτε να το πουλάτε αρκετά ακριβότερα απ’ ότι θα αγοράζετε απ’ την ΔΕΗ το “κόκκινο” ρεύμα.

Από όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες για καθαρή ενέργεια, πιστεύω ότι τα φωτοβολταϊκά είναι η περισσότερα υποσχόμενη. Ο λόγος είναι ότι είναι προσαρμόσιμη σε οποιοδήποτε σχήμα, ήσυχη, χωρίς κινητά μέρη (κι άρα μεγάλης αντοχής στο χρόνο)

Leave a Reply

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.