Η αποχέτευσή μου περνάει μέσα απ’ το οικόπεδο του γείτονα. Τι να κάνω?

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου η αποχέτευσή σας περνάει από το οικόπεδο του γείτονα. Οι λόγοι μπορεί να είναι λ.χ. γιατί ο δρόμος που συνορεύει με το δικό σας οικόπεδο είναι πολύ ψηλότερα από το σπίτι κι έτσι η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιηθεί ο από κάτω δρόμος, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση μεσολαβεί DSC01001ένα οικόπεδο. Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει η αποχέτευσή σας να περνάει από το όριο του οικοπέδου του γείτονα και να γίνει σε συνεννόηση με το γείτονα γιατί αλλιώς θα έχετε προβλήματα αν ο γείτονας αποφασίσει να κάνει εργασίες (π.χ. να κατασκευάσει έναν μαντρότοιχο).

Σε κάθε περίπτωση θα είναι καλό η αποχέτευσή σας να περνάει απ’ το δικό σας οικόπεδο, γιατί είναι πάντα δυνατό ο γείτονας να αποφασίσει να κάνει εργασίες μέσα στο οικόπεδό του. Δεν θα έχει σε καμμία περίπτωση ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά κάνει στην αποχέτευσή σας. Αντίθετα θα έχετε εσείς όλη την ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά του προκαλέσετε, π.χ. λήμματα δικά σας μέσα στο οικόπεδό του, στον κήπο του ή στο υπόγειό του.

3 σχόλια

 1. Γεια σας για την ωραια σας ιστοσελιδα.
  Οι σωληνες της αποχετευσεις μου παιρνανε απο τον ακαλυπτο χωρο του οικοπεδου του γειτονα.
  Θα βαλω μια αντλια λυματων και θα βγαλω τις σωληνες.
  Στον ακαλυπτο χωρο ο γειτονας εχει χτισει μια αποθηκη και μια πισινα.
  Επισης ενα μερος απο το σπιτι μου ειναι μεσοτοιχια. Μπορει να ριξει μπαζα επανω στον τοιχο μου; Δεν πρεπει να κανει ενα τοιχιο και επειτα να ριξει μπαζα;
  Τι λεει η πολεοδομια γι αυτο;

  Χαιρετισματα
  Πετρος

  1. Καμια απαντηση στον Πετρο Κωνσταντινιδη ακομη απο το 2013 .

   Μπορει ο γειτονας να ριξη μπαζα στον τοιχο της μεσοτοιχιας μου χωρεις να κανει ενα τοιχιο;;

  2. Κατ’αρχήν η απάντηση είναι: (μάλλον) όχι. Δεν μπορεί να ρίξει μπάζα . Ωστόσο θα ήταν καλύτερα να το έβλεπε κάποιος μηχανικός γιατί εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες.

Leave a Reply

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.