Τα πραγματικά τετραγωνικά λιγότερα απ’ αυτά της άδειας

Εχουμε αγοράσει ένα νεόδμητο διαμέρισμα και εκτός των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε από τις κακοτεχνίες του κατασκευαστή σχετικά με υδραυλικά, διαρροές, μονώσεις, μεγάλες αποκλίσεις κλπ ήρθε να προστεθεί η μικρότερη συνολική επιφάνεια της αποθήκης μου από την αναγραφόμενη.
Η άδεια γράφει για επιφάνεια 5.7 τετραγωνικά ενώ πραγματικά μετρήθηκε 4.2 !
Υποθέτω με βάση το παραπάνω οτι αυτή η τακτική ακουλουθήθηκε σε όλη την επιφάνεια του σπιτιού απλά δεν το έχουμε μετρήσει ακόμη ωστε να έχω αποδείξεις.
Τι επιλογές έχω τώρα; Δικαιολογείται τέτοια απόκλιση στο εμβαδό;

Απ:

Δυστυχώς τα τετραγωνικά της άδειας είναι πάντα περισσότερα από εκείνα που μπορείτε να μετρήσετε από τη μέσα πλευρά του σπιτιού σας, ακόμα κι αν όλα είναι όπως υποτίθεται ότι πρέπει να είναι. Καλώς ή κακώς, τα τετραγωνικά της άδειας είναι τα μεικτά τετραγωνικά. Δηλ. αυτά που περιέχουν και τους τοίχους μέσα.

Σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός μηχανικού. Αν πιστεύετε ότι οι αποκλίσεις είναι πολύ μεγάλες, τότε (αφού το επιβεβαιώσετε με τη βοήθεια κάποιου μηχανικού/αρχιτέκτονα) μπορείτε να ακολουθήσετε τη δικαστική οδό. Δεν νομίζουμε να υπάρχει άλλος τρόπος.

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο θέμα αυτό.

Ρίξτε μια ματιά εδώ κι εδώ.

Leave a Reply

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.