Τούβλο ή YTONG. Αληθεύει ότι το YTONG τραβάει υγρασία? Εναρμονίζονται με τον ΚΕΝΑΚ?

Οικονομικότερη λύση συνεχίζει να είναι η διπλή τοιχοποιία με μόνωση ενδιάμεσα, όπως δηλ. κάνατε οι περισσότεροι από εσάς μέχρι τώρα. Το YTONG είναι πολύ ακριβότερο σαν υλικό και σχεδόν ποτέ κανένας τεχνίτης δεν θα σας δώσει καλύτερη τιμή γι’ αυτό. Θα χρειαστεί να κάνετε σενάζ (όπως ακριβώς και με το τούβλο). Έτσι η μόνη διαφορά θα είναι ότι θα γλυτώσετε τα εργατικά στα μέτρα του διπλού τοίχου (για εξωτερικούς τοίχους) όπου με το YTONG θα έχετε μία μόνο σειρά. Είναι επίσης πιθανό να γλυτώσετε ορισμένα ένσημα.

Πράγματι το YTONG καθώς είναι πορώδες υλικό, τραβάει εύκολα υγρασία. Αυτό -ωστόσο- θα ήταν μειονέκτημα μόνο εάν ο τοίχος από YTONG παρέμενε ασοβάτιστος και άβαφος. Με δεδομένο ότι αυτό δεν είναι μέσα στα σχέδιά σας και καθώς ο σοβάς και η βαφή προσδίδουν την αναγκαία αντίσταση στην υγρασία, αυτό (το ότι δηλ. είναι πορώδες υλικό και απορροφά εύκολα υγρασία) δεν είναι μειονέκτημα. Άλλωστε άπειρες κατασκευές έχουν γίνει με YTONG χωρίς τέτοια προβλήματα.

Επιπλέον, εάν δεν υπήρχε ο σοβάς και η βαφή, θα είχαμε προβλήματα υγρασίας και με την διπλή τοιχοποιία, παρόλο που το τούβλο δεν απορροφά σχεδόν καθόλου νερό.

Τέλος, σε ότι αφορά στην συμβατικότητα με τον KENAK, απ’ όσο γνωρίζουμε και τα δύο υλικά είναι εξίσου συμβατά.

Πάντως μία κοστολογική μελέτη σχετικά με αυτό το αντικείμενο είναι μέσα στα σχέδιά μας: Τούβλα VS YTONG. Θα τη βρείτε σύντομα στις “Κοστολογικές Μελέτες

7 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. θελω να κτισω στη Συρο ισογεια οικια περιπου 65 τετραγωνικων με ολη τη τοιχοποιια εσωτερικη κ εξωτερικη με ytong. Ηθελα να ρωτησω αν αντεχουν τα τοιχια να ακουμπησει πανω πλακα μπετου χωρις κολωνες,σας ευχαριστω!!

  1. Αντέχει. Πρέπει όμως και η στατική μελέτη να γίνει ανάλογα. Μιλήστε με τον μηχανικό σας.

 2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 20ΜΕΤΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΡΗΣΗ ΥΤΟΝΚ ΑΝΤΙ ΚΑΛΟΥΠΩΜΑΤΟΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΜΑΤΟΣ ΚΛΠ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

  1. Το Ytong είναι σχετικά αρκιβή λύση. Πολύ οικονομικότερο θα ήταν με τσιμεντόλιθους.

 3. Βαφεται το YTONG και με τι υλικο?

  1. Πολλές βαφές είναι κατάλληλες . Ωστόσο, συνήθως το σοβατίζουμε πρώτα. Σοβατισμένο μπορεί να βαφεί με όλες τις βαφές που χρησιμοποιούμε σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, π.χ. σοβάς πάνω σε τούβλα, φελιζόλ κλπ.

 4. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ.ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 160ΤΜ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΤΙΣΩ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 80ΤΜ.ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΑΝ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ Η ΕΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΧΤΙΣΙΜΑΤΟΣ:ΚΟΙΛΟΔΟΚΟΙ ΜΕ ΣΤΕΓΗ ΞΥΛΙΝΗ.(ΣΚΕΛΕΤΟΣ),YTONG (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΕΙΑ),ΓΥΨΩΣΑΝΙΔΑ(ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ-ΔΩΜΑΤΙΑ).ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΠΩΣ?

  Aπ: αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η δυνατότητα του υφιστάμενου κτίσματος να φέρει νέα φορτία. Με απλά λόγια: αν το ισόγειο κατάστημα μπορεί ν’ αντέξει.
  Κατά τ’ άλλα, ο τρόπος που μας περιγράφετε, μπορεί κάλλιστα να έχει το όποιο αισθητικό αποτέλεσμα εσείς επιθυμείτε. Θα πρέπει να μιλήσετε με κάποιο μηχανικό/αρχιτέκτονα.

Leave a Reply

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.