Πως καλύπτουμε τα ρολλά των κουφωμάτων εξωτερικά και …

Σε μια οικοδομη που εχω σε εξελιξη εχουν τελειωσει τα χοντρά μεσα έξω. Θέλω να ξέρω το τροπο που καλυπτουμε τα ρολλα εξωτερικά ωστε να μη φαίνονται. Γίνεται με νευρομετάλ και μετα σοβά? πειράζει που έχουν τελειώσει τα υπόλοιπα χοντρά και αν ο μάστορας το χρεώνει με τρέχον μέτρο αυτο σαν εργασία? Επίσης δε ξέρω πόσο πρέπει να ειναι αυτο κάλυπτρο…20εκ?εχει να κάνει με τη σειρά αλουμινίων που θα διαλέξουμε?

  • Απ: Συνήθως γίνεται μία μεταλλική κατασκευή των κουτιών από στραντζαριστό μέταλλο. Αυτή στερεώνεται στη σωστή θέση και στη συνέχεια επενδύεται με νευρομετάλ. Τέλος σοβατίζεται. Ναι, θα ήταν καλύτερα να είχε γίνει την ώρα των σοβατσιμάτων. Ωστόσο, μπορεί να γίνει και τώρα.
    Ο μάστορας θα πρέπει να χρεώσει ότι συμφωνήσετε αλλά συνήθως για μία τέτοια δουλειά (τώρα που θα κληθεί να κάνει μόνο αυτήν ξεχωριστά), είναι φυσικό να ζητήσει χρέωση με το κομμάτι ή με το τρέχον μέτρο ή ένα συνολικό ποσό για όλη τη δουλειά.
    Η μεταλλική κατασκευή θα πρέπει να έχει διαστάσεις: α. μήκος όσο το άνοιγμα του κουφώματος, β. πάχος όσο το πάχος του τοίχου (ίσως 3-4 εκατοστά μικρότερη ώστε με το σοβάτισμα να έρθει περασιά με τον τοίχο) και γ. κρέμαση τόση ώστε να χωράει μέσα το ρολλό.
    Αυτό εξαρτάται από τον τύπο του ρολλού αλλά συχνά τα 20-25 εκατοστά αρκούν. Σε κάθε περίπτωση συνιστούμε να έχετε κλείσει τα κουφώματα ώστε να έχετε συνενοηθεί με τον κατασκευαστή τους. Σε πολλές περιπτώσεις ο κατασκευαστής των κουφωμάτων αναλαμβάνει να κατασκευάσει και τοποθετήσει τα κουτιά από μέταλλο. Το νευρομετάλ μπορεί να το τοποθετήσει και ο σοβατζής.

Leave a Reply

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.